Vad är ditt guld värt?

Genom att leta stämplar och använda en bra våg eller uppskattning kan du på ett ungefär räkna ut hur mycket ditt guld kan vara värt. Guldsmycken som säljs i Sverige är oftast runt 14-18 karat. En bra tumregel kan vara att jämföra priser på 18 karat mellan olika guldköpare, många har lockpriser på 24 karat därför att detta är extremt ovanligt. Ett undantag är givetvis om du har guldmynt som är i rent guld eller guldtackor i 24 karats guld.

En del guldköpare har även dolda avgifter i form av en värderingskostnad per gram, undersök detta noggrant innan du bestämmer dig. En del har kampanjpriser som bara gäller om man skickar in sitt guld väldigt snabbt efter att man har fått det paket eller brev man ska använda för att skicka tillbaka sitt guld i, annars är det ”ordinarie” priser som gäller som kan vara mycket lägre.

Läs mer i vår artikel ”hur mycket väger guldsmycken” för en uppskattning om hur mycket olika typer av smycken kan väga.

Guld till kontanter
Har du guld du inte använder? Sälj det mot kontanter till ett gram-pris. Tänk på att du inte får betalt för arbetet på dina smycken när du säljer guld, det smälts sedan ner för att återvinnas.